Šta pokloniti kojem znaku


Ovan

Ovan će biti presrećan ako mu poklonite godišnju članarinu za teretanu ili ga obradujete upisom na neku drugu egzotičnu borilačku vještinu. Ukoliko imate novca, iznenadite ga kućnom spravom za vježbanje, a ako vam je budžet ograničen, poslužiće i tegovi. Ovan je takmičarskog duha, pa nećete pogriješiti ni ako mu kupite neku društvenu igru, poput Rizika ili Katana, u kojoj će unijeti svu svoju energiju kako bi ponizio protivnike.

Šta ne bi trebalo da poklonite Ovnu: Muškarcu nikako ne poklanjajte papuče, a ženama kecelju i kuhinjsku pribor; oboje će poludjeti što ih stavljate u podređenu ulogu. Za njih nije dobar poklon ni neka dugačka knjiga ili komplet ozbiljnih filmova sa filozofskom porukom – to je Ovnovima previše dosadno, jer lako gube pažnju.

Bik

Bikovi su estete i kućni tipovi, pa je za njih idealan poklon ukrasna veza, umjetnička slika ili privlačna figurica. Obožavaju sve biljke, pa će biti izvan sebe od sreće ako dobije ukrasno drvo ili bonsai. Poklonite mu udobnu fotelju ili toplo ćebence. Neće se buniti ni ako dobije knjigu sa receptima, po mogućnosti sa lijepim slikama, ili set posuđa, a najdraže će mu biti ako ga odvedete u neki restoran, gdje će moći do mile volje fino da jede i pije.

Šta nikako ne poklanjati Biku: Nemojte mu poklanjati vagu ili knjigu o zdravoj ishrani. Bikovi su u duši hedonisti, pa nerijetko imaju problema sa suvišnim kilogramima. Zato bi vaš poklon shvatili kao zlu kritiku. Izbjegavajte romane, new age priručnike i self-help udžbenike, koje će kod racionalnog Bika izazvati podsmijeh.

Blizanci

Blizance ćete obradovati bilo kakvom napravicom koja će mu olakšati komunikaciju i surfanje Internetom, pa tako nećete pogriješiti ako ga obradujete novim mobilnim, tabletom ili laptopom. Ako niste pri novcu, jeftiniji poklon može biti i knjiga, jer Blizanci uživaju u čitanju i upijanju informacija. Obradujte ga uz DVD ili karte za stand-up nastupe komičara. Uživaće u nekom smiješnom i otkačenom poklonu, potpuno nekorisnom, ali dovoljno zabavnom da mu uvek izmami osmijeh. Blizancima slobodno poklonite upaljač u obliku revolvera, otkačenu kecelju, pepeljaru smiješnog oblika ili majicu sa šaljivom porukom.

Koji poklon Blizanac ne voli: Nemojte mu kupovati knjigu od hiljadu stranica ili DVD sa filmom, koji traje preko tri sata. Blizanac će biti frustriran što zbog nedostatka koncentracije i pažnje neće uspjeti da dođe do kraja.

Rak

Poklonite mu lijepu sliku ili neki drugi ukras za dom. Obradujte ga setom lonaca za kuvanje ili novim tanjirima. Romantičan kakav jeste, uživaće i u kolekciji filmova Sumrak saga. Ako želite za njega da napravite nešto zaista posebno, darujte mu knjigu o istoriji njegove porodice ili mu za poklon izradite porodično stablo. Svaki je Rak u duši kolekcionar, pa mu slobodno darujte neki predmet od porodične vrijednosti. Čuvaće ga sa mnogo pažnje i ljubavi.

Šta ne poklanjati Raku: Nemojte da mu dajete najmoderniji tablet ili mobilni. Rakovi se ne snalaze najbolje sa modernom tehnologijom, pa će ih biti sramota da priznaju da poklon ne znaju da koriste.

Lav

Sjajno, blještavo, skupo – to su epiteti koji bi trebalo da opišu idealan poklon za Lava. Ženu obradujte komadom nakita, po mogućnosti zlatnog, kupite joj dizajnersku torbicu ili novčanik. Muškarcu će se razvući osmijeh od uva do uva ako pred božićnom jelkom pronađe skup i kvalitetni sat, ili parfem. Lav voli sve što je u tom trenutku in, stoga ćete sa najnovijim iPhoneom i iPadom postići pun pogodak. Za Lava važi pravilo, nemojte štedjeti. Pokažite mu skupim poklonom koliko vam znači.

Ono što ne treba da poklanjate Lavu: Kuhinjske krpe, čarape, gaće, ručnike… odnosno sve predmete iz svakodnevne upotrebe. Lav ne želi poklon koji će biti koristan, on želi nešto čime će moći da se hvali prijateljima, a set povoljnih kuhinjskih krpa nije nešto što bi kod drugih izazivalo zavist.

Djevica

Za razliku od Lava, Djevica neće biti srećna ako joj poklonite skupi poklon. Ona je skromna i ne želi da osjeća dužnom bilo kome. Ovaj znak će smatrati da mora zauzvrat da vam da još bolji i kvalitetniji poklon. Za nju je idealan poklon komplet kuhinjskih krpa, par čarapa ili donjih gaća. Budući da je u duši hipohondar, obradovaće je i knjiga o zdravom kuvanju, digitalni toplomer ili kućna sprava za vježbanje.

Šta ne treba pokloniti Djevici: Kičastu vazu ili sliku, zlatni nakit, izazovnu odjeću. Djevice ne vole nikakav kič i ništa što se graniči sa neukusom, pa ćete je razljutiti ukoliko joj date ogroman, pozlaćen kip ili veliku ogrlicu od zlata. Djevica neće da vas uvrijedi pa će reći da joj se sviđa, ali čim odete, gnjusni poklon će staviti na tavan, zajedno sa ostalim koji su bili suviše veliki, šareni ili jednostavno nepraktični.

Vaga

Najvećeg estetu Zodijaka obradovaćete ako mu pod bor stavite umjetničku sliku, kip ili prelijepu, veliku biljku. Ovaj znak je slab na lijepe stvari, pa će ga razveseliti i prefinjen komad nakita, dizajnerska majica ili šal, a voli i kozmetiku, kako dekorativnu, tako i preparativnu. Iznenadite Vagu lijepim i elegantnim mobilnim telefonom, a ako niste pri novcu, ne možete pogriješiti ako im kupite lijepo upakovanu čokoladu ili bombonjeru.

Ovo ne treba pokloniti Vagi: Pripadnicima ovog znaka nemojte da poklanjate sredstva za čišćenje, krpe i bilo koje stvari za kuću. Vaga želi nešto lijepo i elegantno, a korisne stvari ne smatra poklonom.

Škorpija

Ovaj znak voli lijepe i kvalitetne poklone, pa je za njih idealan dar kožni novčanik ili lijep sat. Budući da su opsjednuti seksom, obradujte ih erotskim pomagalom, seksipilnim donjim rubljem ili Kama Sutrom. Nećete pogriješiti ni ako im kupite špijunski ili kriminalistički roman. Ovi ljudi vole mistične i neistražene teme, pa će uživati čitajući knjige o astrologiji, neriješenim misterijima, ubistvima, vanzemaljcima i duhovima. Vole crni humor i horore, zato nećete pogriješiti ni ako im poklonite DVD-e sa filmovima tog žanra.

Škorpiji nemojte da kupujete: Ovom znaku nikada ne poklanjajte plišane igračke sa natpisima I love you, a neće ga obradovati ni komplet romantičnih komedija, ljubavni romani, kao ni sve što ima predznak komercijalizacije. Ako mu kupite neku mainstream knjigu ili film, Škorpija će se naljutiti i pomisliti da ga uopšte ne poznajete.

Strijelac

Svaki Strijelac od malena sanja o dalekim putovanjima, pa je za njega idealan poklon avionska karta i smještaj u hotelu u nekoj egzotičnoj zemlji. Ako niste pri novcu, poklonite mu barem knjigu o stranim zemljama i kulturama, ili mu uplatite kurs stranog jezika. Kupite mu neki predmet vezan uz drugu kulturu ili kip iz Afrike, kimono, aboridžinski didžiridu ili bongose. Obradovaće ga i zabavna društvena igra ili komplet filmova, kao i ulaznice za neki dobar koncert.

Šta ne poklanjati Strijelcu: Ovom znaku je važan znak pažnje, zato će ga zaista razveseliti sama činjenica što ste ga se sjetili. Za njega je svaki poklon poseban, ali možda će mu biti malo manje drago ako ga iznenadite čarapama, gaćama, pidžamom ili posteljinom. Ako mu već poklanjate praktične stvari, pobrinite se da su barem duhovite ili šarene.

Jarac

Skupo i kvalitetno, to su osobine koje bi trebalo da posjeduje idealan poklon za Jarca. Najnoviji iPhone i iPad izmamiće osmijeh na inače smrknuta lica Jarčeva, a nećete pogriješiti ni sa slikom cijenjenog umjetnika. Muškarca obradujte skupim satom, kravatom ili elegantnim upaljačem, a ženu iznenadite omiljenim parfemom ili komadom prefinjenog nakita. Nemojte da se pribojavate da Jarca jednostavno priupitate šta mu treba, pa će vam on rado nabrojati stvari koje mu nedostaju. Možete mu slobodno dati i poklon-bon pa će sam odabrati šta želi. Ako želite da ga obradujete, samo mu dajte novac.

Jarcu nemojte da poklanjate: Nepotrebne stvari koje nikad neće koristiti. Ako mu kupite veliku ukrasnu svjetiljku, sliku ili neki drugi nepotreban, nekvalitetan i kičast ukras, Jarac će se zgroziti i baciti ga, zajedno s ostalim smećem.

Vodolija

Otkačenu Vodoliju razveseliće neki neuobičajeni poklon, zato dajte mašti na volju. Budući da je veliki filmofil nećete pogriješiti ako ovom znaku naručite kostim jednog od junaka iz njegovog omiljenog filma ili kolekciju knjiga. Poželjne su i razne figurice, biljke i akvarijumi kojima će urediti dom po feng šuiju. Vodolije obično imaju talenta za muziku i slikanje, pa će ih oduševiti neki muzički instrument, pojačala ili stalak za slikanje.

Vodolije se ovim poklonima neće obradovati: Ne vole uobičajene poklone, zato nemojte nikada da im kupujete majicu iz H&M-a koju nosi pola grada, mobilni koji svi imaju ili bilo kakvu stvarčicu koja je trenutno in. Vodolija ne prati trendove, već ih stvara, stoga će se uvrijediti ako mu poklonite nešto obično, nešto što svi drugi imaju.

Ribe

Ribe vole poklone u koje je uloženo mnogo truda i ljubavi, pa će im biti draže da im napravite foto-album ili kolaž sa najljepšim uspomenama, nego da im date skupi dar. Obradovaćete ih ako im poklonite psa ili macu iz azila ili u njihovo ime uplatite novac u dobrotvorne svrhe. Ovi ljude iskreno žele nekome da pomognu, pa će ih vaš gest duboko ganuti. Razveseliće ih i omiljeni parfem, umjetnička slika, lijepe cipele ili komad nakita. Pritom birajte plavu i tirkiznu boju, koju Ribe najviše vole. Budući da su sanjari koji vole da žive u svijetu svoje mašte, za njih je idealan poklon i DVD svih sezona serije Igre prijestolja ili trilogija Gospodar prstenova.

Šta ne bi trebalo da im poklanjate: Poklon-bon, jer će smatrati da se niste ni potrudili. Ako im date bilo kakav poklon koji nije namijenjen lično njima, uvrijediće se i pomisliti da vam nije stalo.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)