Podznak


Kombinacija znaka i podznaka, ascendenta, može da otkrije glavne osobine vaše ličnosti i utisak koji već na prvi pogled ostavljate na okolinu. Jer, svaki zodijački znak je pod uticajem određenog elementa, vatre, zemlje, vazduha ili vode. Vatreni znaci su Ovan, Lav i Strijelac, zemljani Bik, Djevica i Jarac, vazdušni Blizanci, Vaga i Vodolija, a vodeni Rak, Škorpija i Ribe. U zavisnosti od toga da li ste rođeni u vatrenom, vazdušnom, zemljanom ili vodenom znaku, odnosno podznaku, postoji 16 kombinacija znaka i ascendenta.

Zemljani znak – vatreni podznak 

Praktični ste i puni entuzijazma. Nemate previše strpljenja, pa često reagujete impulsivno. Uživate da budete glavni i da ste stalno u centru pažnje što može da bude vrlo zamorno za vašu okolinu.

Zemljani znak – vazdušni podznak 

Strastveni ste i komunikativni, lako se “zapalite” za neku novu ideju. Iako znak u kojem ste rođeni odlikuje upornost, često nemate dovoljno strpljenja da dovršite ono što ste započeli. Dobar ste planer.

Zemljani znak – zemljani podznak 

Odlična kombinacija, mada znate da budete pomalo usporeni. Ipak, sve što započnete i dovršite. Tvrdoglavi ste i jako uporni, i teško odstupate od svojih stavova i mišljenja.

Zemljani znak – vodeni podznak 

I ovo je jako dobra kombinacija, jer “zemlja upija vodu”. Veoma ste praktični ali i intuitivni. Vaša emotivnost najviše dolazi do izražaja u odnosu sa partnerom kome mogu da zasmetaju vaša ljubomora i posesivnost.

Vazdušni znak – vatreni podznak 

Odlična kombinacija, jer vazduh raspiruje vatru, pa nema toga što vi ne možete da uradite i postignete, pod uslovom da se dobro organizujete. Komunikativni ste i strastveni.

Vazdušni znak – vazdušni podznak 

Komunikativni ste i svuda stižete. Previše ste lepršavi, jer vama dominira vazdušni element, ali zato posjedujete diplomatski dar. Lako se rasplinjujete na više strana, pa ne znate šta ste započeli a šta priveli kraju.

Vazdušni znak – zemljani podznak 

“Jači” podznak u odnosu na znak do izražaja dolazi u praktičnim životnim situacijama. Iako ste komunikativni, ponekad volite da se osamite i napunite svoje “baterije”. Posjedujete visoke estetske kriterijume.

Vazdušni znak – vodeni podznak 

Često ni sami sebe ne možete da “pohvatate”. Zbog vodenog podznaka, skloni ste promjenama raspoloženja koje zna da varira od oduševljenja do letargičnosti. Posjedujete talenat za umjetnost.

Vatreni znak – vatreni podznak 

Puni ste inicijative i entuzijazma i vrlo ste temperamentni. Međutim, dupla vatra zna da sprži sve oko sebe, pa često i vi sami stradate zato što sve želite “sad i odmah”. Stalno trčite u susret događajima kao da se plašite da ćete nešto propustiti.

Vatreni znak – vazdušni podznak 

Ovo je dobra kombinacija, jer vazduh malo smiruje vatru, mada može i da je rasplamti. Vi svuda stižete i o svemu ste informisani. Umijete s ljudima, jer posjedujete diplomatski takt.

Vatreni znak – zemljani podznak 

Ova dva elementa baš i ne idu jedan s drugim, jer vatra zemlju može samo da sprži. Ponekad imate osjećaj kao da držite jednu nogu na gasu a drugu na kočnici. Iako ste uporni i dosljedni, umijete da prasnete kada se to od vas najmanje očekuje.

Vatreni znak – vodeni podznak 

Ni ovo nije previše srećna kombinacija znaka i podznaka, jer voda gasi vatru tako da vaš žar i inicijativa u nekom poslu često ostaju bez rezultata. U ljubavi ste strastveni, ljubomorni i posvećeni onome koga volite.

Vodeni znak – vatreni podznak 

Slična kombinacija kao prethodna, ali element znaka preovlađuje, pa vam je potrebno više vremena za realizaciju nekih vaših planova i zamisli. Posjedujete umjetnički talenat koji možete da pretvorite u pravo malo remek djelo.

Vodeni znak – vazdušni podznak 

Vazduh i voda se baš i ne slažu toliko, pa ponekad propuštate šanse koje bi mogle da vam donesu uspjeh. Jako ste emotivni i saosjećajni, pa ponekad i sami postajete žrtva svoje dobronamjernosti.

Vodeni znak – zemljani podznak

Ovo je dobra kombinacija. Posjedujete sposobnost da se izborite sa raznim životnim teškoćama, jer ste istovremeno praktični i vrlo intuitivni. Međutim, vaša prizemnost ponekad može da zasmeta vašem emotivnom partneru.

Vodeni znak – vodeni podznak 

Kreativni ste i posjedujete dar za umjetnost. Zahvaljujući jakoj intuiciji, s lakoćom “čitate” druge. Posesivni ste i ljubomorni. Vaša nesigurnost može da bude kamen spoticanja u odnosu sa emotivnim partnerom.

 

,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)