ljubav i sex horoskopskih znakova


OVAN

ŽENA

Nestrpljivost je jedna od glavnih osobina ovog znaka pa stoga ova žena nevoli duge uvode ni predigre.Njoj je potrebna akcija i obično ona preuzima inicijativu .Impulsivna je ,strastvena i potpuno angažovana u trenutku.Vrlo je sentimentalna i tašta,potrebno joj je da joj njeni seksualni partneri ulivaju sigurnost.Ima potrebu za dominiranjem .Ona priželjkuje strastven i jak zagrljaj bez mnogo predigre ,sa snažnim ljubavnikom koji je divlje uzima bez mnogo priče .Uživa u pozama gdje ima dominantan položaj u kome ona može da diktira tempo.

MUŠKARAC

Ima velike sexualne apetite,njega privlače  sexi, zabavne ili čak otvoreno izazovne žene.Potrebna mu je pouzdana i emocionalno jaka žena. U sexu je vrlo aktivan i voli da je žena pasivna u krevetu.Kod njega dominira strast , uzbuđuje ga seksi odjeća ,potentan  je  i ne bira  mjesto i vrijeme za zadovoljavanje svojih nagona.Ne voli depresivne,ćutljive i pretjerano osjetljive žene koje plaču za svaku sitnicu.Želite li „pravog muškarca“ u krevetu bit ćete oduševljeni njegovom neiscrpnom energijom .Nevoli predigru i direktno prelazi na glavnu stvar.

BIK

ŽENA

Strastvena,romantična,obuzeta emocijama,prožeta osjećanjima,opijena svim čulima.Kada je zaljubljena kod nje mora da bude sve ili ništa ,ne podnosi mlake strasti i polovična osjećanja.Potpuno se predaje partneru, a njene veze znaju često biti posesivne i vrlo isključive.Sex i ljubav su kod nje intimno povezani i stoga je vrlo zahtjevna pri izboru svojih ljubavnika .Njena idealna veza mora biti stabilna i dugotrajna,potrebno joj je dosta vremena da se osjeti fizički opušteno i komotno sa nekim muškarcem.

MUŠKARAC

Veliki hendoista,za njega je sex više od uživanja .On je dobar i potenatan ljubavnik,predigre su mu duge, maštovite i oralne.Voli aktivne žene koje preuzimaju inicijativu .Potrebna mu je senzualna i strpljiva žena ,a odbijaju ga napadne,grube i vulgarne žene .Ponekada u sexu zna pretjerivati.Svi Bikovi uživaju u ljubljenju ,predigri i sexu.Vole sex u raskošnom ambijentu.

BLIZANCI

ŽENA

Ima živu osjećajnost,njene reakcije su trenutne ,ali nisu mnogo duboke,trajne .Ona više traži da zadovolji svoju radoznalost nego svoje apetite .Neprestano traži svoju drugu polovinu,zato može da ima više partnera da bi našla onog koji će moći da zadovolji njenu želju da se identifikuje i da dobije sve .Kod nje su želja i razum intimno povezani tako da stvaraju sexualni impuls.Ona je više u flertu nego u strasti,voli sex i spremna je na sve vrste experimenata ,ali to mora da ostane samo igra.

MUŠKARAC

Potrebna mu je žena koja je intelektualno ravna njemu.Njemu je potrebno da se stalno osjeća zaljubljen, teško mu je da se veže za nekoga.U krevetu više voli predigru i zavođenje .Sklon je  eksperimentisanju i voli  seks na neobičnim mjestima. Uzbuđuje ga  i sam razgovor o seksu . Za njega  ne postoji tabu tema kad je seks u pitanju.Privlače ga brze i ekstrovertne žene, nevoli jako posesivne žene koje su vezane za kuću, plaše ga paranoične žene .

RAK

ŽENA

Ona je senzualna, potrebna joj je nježnost i mir. Predigra joj je važnija od samog čina seksa. Seks vole da praktikuju u poznatom ambijentu, a najviše kod kuće.Žena Rak ima osjećaj za intimnost, obožava maženje, potrebno joj je da čuje male ljubavne riječi .Ne voli posesivne i ljubomorne muškarce ,ne sviđa joj se agresivnost i vulgarnost i nisu sklone  egzibicijama.Njen idealan muškarac mora biti vijeran, nježan,povjerljiv, intuitivan , pun razumjevanja i brižan.

MUŠKARAC

On je majstor predigre, ali je spreman i za divlju igru oslobođenu tabua, u kojoj mogu da se izraze sve oblasti erotike .Privlače ga žene koje vole sex radi sexa i one koje će mu stalno pokazivati ljubav jer jako voli da ga se tetoši i da se neko stalno brine o njemu.U suštini je dosta osjetljiv ,sa mnogo manje sexualnih prohtjeva nego što zamišlja.On glumi posvećenog ljubavnika i mnogo je maštovit.Potrebna mu je strpljiva, stabilna i praktična žena.

LAV

ŽENA

Strastvena žena koja mrzi osrednje ljubavi i beznačajna osjećanja .Svjesna je svog zanosa ,svoje vrijednosti,vjeruje u veliku ljubav i potpuno je spremna na mnoge ustupke kada kraj sebe ima muškarca kojeg voli.u sexualnom pogledu ona više voli lov i igranje sa plijenom,više uživa u dugim predigrama,a manje u samom činu.Ako je zadovoljna  bit će vam jako odana.Njoj je potreban muškarac koji će je potpuno očarati.

MUŠKARAC

Za pripadnike ovog znaka sex predstavlja jako duboki osjećaj, ne samo tjelesno zadovoljstvo.Pravi su džentlmeni kako u životu tako i u sexu. Bitna im je vizuelna stimulacija,ne voli skromne,komplikovane,umišljene žene, njemu treba zvijezda koja će biti odana i vjerna žena .U suštini on ima zdrava i pozitivna shvatanja o sexualnosti.Pošto vizuelna stimulacija igra bitnu ulogu uzbudit će ga sexi odjeća, rublje itd.

DJEVICA

ŽENA

Sramežljiva i sexualno uzdržana,oprezna i potrebno joj je da voli na poznatom terenu.Za nju su ljubav i sex dosta razdvojeni .Ako je zaljubljena  ima tendenciju da postavlja blokade u krevetu .Ona skoro nikada ne preduzima inicijativu i stoga joj treba muškarac koji će proniknuti u njene misli i želje .Njena prividna uzdržanost često krije razuzdanu maštu koju samo treba na neki način osloboditi.Više voli nježnost i milovanje ,nego direktan čin.

MUŠKARAC

Ovaj muškarac će svoj puni potencijal pokazati tek u okviru svoje veze ,što je veća psihička bliskost sa partnerkom to će njegov doživljaj uživanja biti jači.Kao kod žene Djevice tako i kod muških pripadnika ovog znaka ljubav i sex su dva odvojena pojma .Privlače ga ozbiljne žene ,a odbojnost osjeća prema pretjerano slobodnim , impulsivnim ženama .On je vizuelni tip osjetljiv na izgled i stoga mu je potrebno estetski stabilno okruženje.

VAGA

ŽENA

Njoj je najvažnije zavođenje i stalno je usmjerena na to, vrlo je zahtjevna i da bi bila zadovoljna morate joj pružiti pun tretman.U sexu prividno nije hladna , preduzima inicijativu, ali ima tendenciju da blokira svoja osjećanja  zato što se plaši da će biti ružna u nekim položajima ili tokom orgazma .Ona je po prirodi posesivna , ali nevoli da je neko posjeduje .Uživa u igri zavođenja i ima izuzetno rafiniran ukus.Njoj je potreban prefinjen, dobro situiran, brižan muškarac .

MUŠKARAC

On ima slobodnija shvatanja o sexualnosti koju povezuje sa dominacijom .Za njega je sex neka vrsta zavođenja , osvajanja i igre.On je vrlo senzualan tip zato što intelektulizuje i sam čin .Voli da stvori lijepu scenu i da koristi prefinjene stvari .Njemu je potrebna posebna žena , koja treba da bude njegovana jer se on grozi nemarnih i zapuštenih žena .Njemu je potreban neko ko će da laska njegovom narcizmu.

ŠKORPIJA

ŽENA

Ona kombinuje čulnu senzualnost i stvarnu agresivnost,koja u sexualnosti u određenoj mjeri ne predstavlja nedostatak.Ona u sexu uživa u raznovrsnosti i neočekivanom ,ne plaši se uzbudljivih sexualnih igračaka ,vezivanja,mjenjanja uloga , bitno je da se dostigne zadovoljstvo.Ona ima pogled koji ubija i izazivački hod.Njen sexualni odnos mora da bude strastven i u stalnoj napetosti ,Ako je muškarac pored nje suviše miran, mlak , njoj će biti dosadno i jako brzo će izgubiti interesovanje.

MUŠKARAC

Za njega sex nije samo tjelesno uživanje već je i unutrašnje, duboko emocionalno stanje.Ima potrebu da dominira u ljubavnom odnosu,prividno tih i uzdržan muškarac pretvara se u uragan u krevetu.On pokazuje svoju veliku maštovitost u krevetu i vrlo je vatren .Za njega je sex najbolje sredstvo za manipulaciju i vladanje, zbog toga je naročito zahtjevan u toj oblasti.

STRIJELAC

ŽENA

Vatrena žena ,rado drži sama uzde u krevetu, pri tome je njen ljubavni položaj sasvim prirodno gore, odakle ona na prefinjen način kontroliše sve što se dešava.Ona zna kako da se u potpunosti prilagodi svome partneru, samo pretjerano grube igre nisu po njenom ukusu.Njen idealni sexualni odnos je u pokretu, klasika im je dosadna.Ima  potrebu za avanturističkim doživljajima, dominacijom, uzbuđenjem i nesputavanjem.

MUŠKARAC

Ovo nije iskvaren muškarac, on u suštini teži za idealnom ženom .On voli žene koje pokazuju svoju želju i preuzimaju inicijativu.U mladim godinama ovaj muškarac brak doživljava kao ograničavanje njegove slobode, dok u starijem dobu žudi za dostojnom životnom saputnicom koja će po pravilu biti majka njegove djece, ali isto tako i „bludnica“koju će on imati u potpunosti za sebe.

JARAC

ŽENA

Idealizujući ljubav ona je veoma zahtjevna u svojim emotivnim vezama .Potrebno joj je dosta vremena da se prilagodi , opusti i prepusti muškarcu.U suštini ima potrebu da sve drži pod kontrolom pa joj potpuno prepuštanje teško pada.Ima veoma visoke kriterije koje postavlja svom partneru .No onog momenta kada bude osjetila maximalnu sigurnost i povjerenje u svog partnera tada će pokazati svoju strast,osjećanja pa i ranjivost .

MUŠKARAC

Njega je jako teško sexualno procjeniti, neki Jarčevi se ističu u punoj mjeri tek u zrelim godinama , dok su drugi spremni i motivisani već u  svojoj mladosti.Dosta njih u mlađim godinama daje prednost zrelijoj partnerki  od koje želi da uči i stiče iskustvo .Za njega sex nije nešto jednostavno , on voli obzirne žene koje će se brinuti o svemu. On je pouzdan, izdržljiv i beskrajno uporan u svojim namjerama.

VODOLIJA

 

ŽENA

Sve se može od nje tražiti i spremna je na sve vrste  neuobičajenih aktivnosti da bi se ostvarilo obostrano vrhunsko zadovoljstvo.Ona voli brzinski sex, na nekom originalnom mjestu.Krevet joj često oduzima želju ,jer ona je otvorena za sve experimente.Njen idealan sexualni odnos mora da bude bez mnogo priče i komplikacija.Najvažnije je da to bude kada njoj odgovara i sa onim ko je neće mnogo gnjaviti ljubavnim pričama kada se sam čin završi .

MUŠKARAC

Oni obično izgledaju tu i tamo kao da su iz nekog drugog svijeta, zato što ih njihova introvertnost pravi tajanstvenim i poželjnim.Tolika neobičnost je vrlo zavodljiva za suprotni pol, tako da ovi muškarci imaju privlačnu snagu.Njegovo uzvišeno i otmjeno ponašanje može u krevetu da se promjeni i otvori i on postaje u mnogim slučajevima prava životinja koja je spremna za bilo koju erotsku igru koja se može zamisliti.Dokle god se to sviđa partnerki , nema nikakvih ograničenja za tjelesne želje .

RIBE

ŽENA

Ona je jako šarmantna osoba izuzetno mekog srca .Ona voli erotiku ,ali se vrlo često usklađuje prema želji partnera .Njoj je potrebno da daje sebe, da zadovolji ljubavne potrebe drugih.Spremna je na to čak i kada je to na štetu njenih sopstvenih interesa.Njen idealan sexualni odnos mora da ima jako mistično značenje ,što više osjeti da se približava Bogu ,ona više voli. Veoma je predana i “lako pada” na izraze sentimentalnosti, nježnosti ili ljubavno zavođenje.

MUŠKARAC

On je izuzetno emotivan i posjeduje neodoljivi šarm,preko njegovih usana skoro nikada ne izlazi riječ“ne“.On suviše voli sva lica ljubavi.Bez obzira da li se radi o razmjeni partnera ,potrebi za sexualnom igrom ili sličnim stvarima , on je uvijek sa punim tjelesnim zalaganjem spreman na to.Naročito povoljno na njegov libido utiče promjena mjesta, pri čemu nije toliko bitno prostorno udaljenje, već više egzotičnost samog mjesta.On instinktivno zna kako da udovolji ženi i lako se prilagođava njenoj sexualnosti.

autor:astrolog Adrijana


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)