Horoskop za Februar 2020


OVAN

Mjesec pred vama je idealan za napredovanje i rad na trenutnim projektima.Bit ćete u prilici pokazati sve svoje sposobnosti i svakako doći u centar pažnje u poslovnom okruženju.Malo strpljenja vam neće biti na odmet pa se trudite da poštujete autoritete i ne ulazite u sukobe sa istim.Prva polovina mjeseca je dobra za stjecanje svježe perspektive kroz učenje, putovanja, duhovnost i interakciju s mudrim ljudima. Nakon 07.02.planeta Venera ulazi u vaš znak,zračit ćete nekom posebnom energijom i izuzetno privlačiti suprotni pol.Ako ste sami imat ćete mnogo šansi za ostvarenje veze, a može vam se desiti i da vam neki prijatelj prizna svoja osjećanja.Tokom druge polovine mjeseca planeta Merkur kreće retrogradnim hodom- vodite računa kome se povjeravate, ne tračajte, neke tajne mogu biti otkrivene,čuvajte bitna dokumenta i pazite se u saobraćaju.

BIK

I tokom ovog mjeseca nastavite istim tempom na polju posla i svakako možete dostići svoje ciljeve.Prva polovina mjeseca je dobra za ostvarenje nekog poslovnog puta koji vam može donijeti značajni pomak, stepenicu više, na poslovnom polju.Na emotivnom polju možete ostvariti neku tajnu vezu, ako ste u vezi neki problemi vas mogu povući u izolaciju i navesti da napravite distancu prema partneru.Nije povoljan mjesec za ulazak u novi emotivni odnos.Tokom druge polovine mjeseca očekujte sukobe u prijateljskim odnosima.Imat ćete osjećaj da vas prijatelji na neki način opterećuju i nećete biti baš strpljivi sa istim.Razočarat ćete se u osobu ženskog pola.Neke osobe, sa kojima dugo niste bili u kontaktu, sada dolaze do vas.Nakon 15.02. ne preuzimajte na sebe nikakve nove obaveze.

BLIZANCI

Tokom ovog mjeseca se trudite da poštujete potrebe i osjećaje bliskih osoba.Na samom početku mjeseca možete oduševiti svoje poslodavce što će vam itekako biti od koristi u budućnosti.Iznenadna povoljna dešavanja na poslovnom polju mogu, ne samo da vam poprave status, već će značajno uticati i na popravljanje finansijske situacije.Dobre prilike iskoristite u prvoj polovini mjeseca.Neko prijateljstvo može dobiti nove dimenzije i preći u emotivnu vezu.Ukoliko ste već u vezi tokom druge polovine mjeseca mogu se aktivirati stari problemi, budite strpljivi i spremni na kompromis ukoliko želite sačuvati vezu.Nakon 15.02. kada Merkur krene retrogradno vodite računa kako se obraćate nadređenima, možete imati i problema ukoliko sarađujete sa ženskim osobama.Ni u vašem domu neće biti mirna situacija,budite strpljivi i smireni.

RAK

Na poslovnom polju povećan obim rada može uzrokovati dodatni stres, trudite se da poštujete rokove i budete tačni. Tokom ovog mjeseca obrazovanje,putovanja i komunikacija sa iskusnim ljudima vam donosi višestruku korist.Trudite se da ostanete smireni tokom prvih 10 dana mjeseca  prilikom komunikacije sa šefom.Bit ćete opterećeni napornim radnim obavezama ili dosadnim zadacima. Na emotivnom polju moguće simpatije sa poslovnim kolegom,/ koleginicom ili šefom razmislite u šta se upuštate i da li je to vrijedno truda posebno ukoliko već imate vezu ili brak.Tokom druge polovine mjeseca kada Merkur bude išao retrogradnim hodom izjegavajte putovanja u inostranstvo posebno ona koja se tiču posla, čuvajte dokumenta i izbjegavajte ogovaranja na radnom mjestu.Vodite računa u saobraćaju.

LAV

Javni i društveni život će biti vrlo aktivan u ovom periodu, imat ćete šanse da produbite postojeće odnose,ali i upoznate nove zanimljive ljude.Tokom ovog mjeseca vaša kreativnost je na visokoj razini stoga što više kreativnih ideja unesete u svoj posao veće su vam šanse da postignete uspjeh. Na emotivnom polju očekujte buđenje strasti ,seksualnosti,ljubavi,ali obzirom na planetarni raspored možete očekivati sukobe,avanture, tajne veze ali i prevare.Ako ste u braku situacija sa partnerom je dosta bolja, ali vam djeca mogu zadavati glavobolju teško ćete uspjeti naći zajedničku rijeć sa njima.Tokom druge polovine mjeseca očekujte povećan obim posla.Vodite računa o zdravlju izbjegavajte stres, moguće su povrede i upalni procesi.Od 16.02. vodite računa ukoliko planirate put,moguće su odgode ili problemi na putovanju.

DJEVICA

Vašu energiju tokom prve polovine mjeseca fokusirate na porodicu,dom ili rješavate lične probleme. Što se vašeg doma tiče budite oprezni s predmetima koji su vrući, oštri ili metalni.Na polju posla stabilna i zadovoljavajuća situacija posebno ukoliko sarađujete sa inostranstvom,možete očekivati i blago napredovanje.Povoljne aspekte iskoristite tokom prve polovine mjeseca jer kada planeta Merkur krene retrogradno dosta toga neće ići po planu što će vas u nekim momentima izluđivati.Poslije 15.02, rješavajte zaostale papire,račune i projekte koji već odavno čekaju na završetak.Na emotivnom polju slobodni pripadnici ovog znaka mogu očekivati novu ljubav, ali isto tako i neko iz prošlosti će ponovo pokušati doći do vas.Malo više energije uložite na brigu o svom zdravlju i uopšte načinu života.

VAGA

Naporan mjesec je pred vama,bit ćete izloženi velikom stresu, a vaš nervni sistem na klackalici.Morat ćete uložiti dosta napora kako b ste ostali strpljivi i smireni.Potrudite se da nađete vremena za odmor i opuštanje jer će vam to itekako značiti u ovom mjesecu.Izbjegavajte sukobe sa autoritetima i nadređenima.Tokom prve polovine mjeseca bit ćete aktivni u izražavanju i odbrani svojih stavova, češćim kontaktima sa drugim ljudima i postoji šansa za kraće putovanje.Ne budite grubi prema drugima i uvažavajte i tuđa mišljenja pa i ako se ona kose sa vašim. Tokom druge polovine mjeseca situacija kod kuće postaje intenzivnija. Odnosi sa partnerom ukoliko ste u vezi ili u braku osciliraju, tvrdoglavo ćete se držati svojih stavova, a partner će pokušati da nametne svoj autoritet pa je sukob neizbježan.Budite strpljiviji i tolerantniji i vodite računa o riječima koje upućujete drugima.

ŠKORPIJA

Dosta vremena tokom ovog mjeseca ćete posvetiti porodici, domu i uopšte odnosima sa bliskim ljudima.Trudit ćete se da svaki slobodan trenutak provedete u društvu svojih najbližih. Ujedno će rashodi i prihodi imati veliki uticaj i na vaše raspoloženje i na odnos sa partnerom ukoliko imate različita gledišta po pitanju novca.Bit ćete skloni impulsivnom trošenju stoga će vam biti potrebna dobra doza samokontrole kako ne biste ušli u minus.Tokom druge polovine mjeseca više komunicirate i više ste u pokretu, za računarom, telefonirate,razmjenjujete poruke…Obzirom da je Merkur retrogradan vodite računa kako komunicirate jer vas drugi mogu pogrešno shvatiti.Budite strpljivi i smireni kako u komunikaciji tako i u saobraćaju.Tokom druge polovine mjeseca ljubavni odnos započinje s novom fazom ili ćete pronaći novi interes. Ukoliko ste slobodni moguća je veza,zauzeti su u dilemi kako dalje sa partnerom.

STRIJELAC

Samopouzdanje i vjera u svoje sposobnosti vam samo mogu pomoći u izražavanju svojih stavova i planova.Pokrenite se posebno tokom prve polovine mjeseca kada imate mogućnost ostvariti neke svoje ciljeve.Fokus je na vašoj finansijskoj situaciji, troškovi će biti neočekivani i visoki,ali uz malo truda i malo veće organizovanosti možete postići stabilnost na ovom polju.Morate poraditi na organizaciji svog budžeta i svakako se otrgnuti porivu za prekomjernim trošenjem.I situacija na poslu se zahuktava,ali koliko god vam bilo opterećujuće možete očekivati značajnije povoljne promjene na ovom polju.Na emotivnom poju sumnjičavost i nepovjerenje spram partnera može značajno poremetiti odnos, ukoliko ste slobodni ne očekujte značajnija dešavanja na ovom polju.

JARAC

Ovaj mjesec donosi neki vid olakšanja na svim poljima,uz manje stresa imate osjećaj da ste se konačno pokrenuli sa mrtve tačke.Više ćete se fokusirati na vaše finansijsko stanje koje će se značajno početi popravljati tokom druge polovine mjeseca i dugoročno donijeti stabilnost na tom polju.Trudite se da ne donosite nagle/nepromišljene odluke, izbjegavajte neprilične emotivne partnere izbjegavajte poslove ispod žita jer su velike šanse da u nekom momentu sve izađe na vidjelo,a to bi svakako dosta negativno uticalo na vašu reputaciju.Na emotivnom polju slobodni pripadnici mogu upoznati i početi vezu sa osobom koja će baš biti po njihovoj mjeri, ukoliko imate partnera vaše oscilacije u raspoloženju će zbunjivati i dovoditi u sumnju suprotnu stranu što može,posebno ako ste u zajednici,dovesti do agresivnih ispada.

VODOLIJA

Ovaj mjesec donosi porast energije pa ćete biti i spremni i sposobni ostvariti neke svoje ciljeve, mnoštvo ideja vam se vrti po glavi.Vodite računa u komunikaciji sa drugim ljudima i poradite na samokontroli.Porodični odnosi nisu najbolji, nerazumjevanje i optuživanje od strane vama bliskih osoba može samo dodatno produbiti jaz među vama.Vi ćete shodno tome početi malo više analizirati odnose i sam kvalitet odnosa u kojima se nalazite.Nađite način da se riješite stvari ili ljudi koji vas sputavaju ili na neki način ograničavaju u životu.Tokom druge polovine mjeseca finansijska situacija zahtjeva vašu pažnju, platite zaostale račune i izbjegavajte nova zaduživanja,ne kupujte nikakve velike stavke ma kako vam djelovale u tom momentu povoljno i svakako vodite računa da ne izgubite novac ili novčanik.

RIBE

Jako ste zadovoljni situacijom na poslovnom polju, odnosi sa kolegama su izvrsni i osjećate kako se možete osloniti na iste.U ovaj mjesec ulazite nekako produhovljeno, kao da ste konačno shvatili da kako sijate tako i privlačite.Imat ćete mnoštvo novih ideja i trudite se da rješavate prioritete i ciljeve ostvarujete postepeno i polako, vi to svakako možete. Vjerujte u sebe, svoje sposobnosti i grabite ka svom cilju svakako će vam mnogo toga biti dostižno.Mjesec pred vama je kao stvorena za neke nove početke u ljubavi. Neke prijatelje možda privlačite seksualno i možete se jako iznenaditi kada to saznate ili vam baš ta osoba na neki način stavi do znanja.Ukoliko imate partnera tokom druge polovine mjeseca ćete slati zbunjujuće signale što može na neki način zakomplikovati odnos.Jednostavno ponavljate neke greške iz prošlosti.

,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)