Boje i znakovi horoskopa


Boje  utiču na naše reakcije i raspoloženje, a pored toga, nezaobilazne su kada je moda upitanju. Tople, hladne, jarke, pastelne… svi mi nosimo ono što nama prija i u čemu se osjećamo dobro. Svaki horoskopski znak ima boju koja ga simbolizuje, daje mu energiju i štiti ga. Ne bi bilo loše obratiti pažnju na to pri kupovini garderobe i uređivanju stana.

OVAN

Rođeni u znaku ovna su aktivni i energični ljudi .Znakom Ovna vlada planeta mars, a znamo je i kao crvenu planetu pa tako.Ovnovima odgovara crvena boja .  Ova je boja vaše sudbine i donosi vam moć. Bilo koja nijansa crvene boje ima uticaja na vas , vi prosto blistate noseći je na sebi. Boravak u crvenom ambijentu utiče da vaša pozitivna energija i snaga još više dođu do izražaja.

BIK

Vaš znak je poznat po svojoj prizemljenosti i senzualnosti, pa su sve nijanse zemlje, počevši od braon, preko sive i zelene nešto u čemu se vi najbolje osjećate. Pored toga vi volite i druge boje prirode, kao što je smaragdno ili trava-zelena, crvena i žuta, kao voće koje raste iz plodne zemlje kojom vladate. Ove boje pojačavaju vašu snagu.

BLIZANCI

Vaša boja je žuta. Ona je poznata po svojoj toploti i društvenosti, baš kao i vi. Žuta boja takođe podstiče postavljanje pitanja, plasiranje novih ideja i misaonu svjetlost, koje su tako karakteristične za vašu radoznalu prirodu i za vašeg vladara Merkura . Uz pomoć žute boje, sve ove vrline kao i beskrajno pozitivnu energiju, vi dijelite sa ostatkom svijeta.

RAK

Budući da vama vlada Mjesec, vi se najmoćnije osjećate kada nosite bijelu i srebrnu boju. S obzirom da Mjesec utiče na plimu, vama savršeno odgovaraju i tirkizna, svijetla, kao i modro- plava i nježno zelenkasta – sve boje mora i okeana. Ove boje vam pomažu da se osjećate stabilno i štite vas od pretjeranog emtivnog naboja kom ste skloni.

LAV

Vašim znakom upravlja Sunce, pa budite sigurni da se zlatna, žuta, narandžasta i crvena odlično uklapaju u vaš svijet. One će vam pomoći da pokažete svoju blistavost i skrenete na sebe pažnju u svim situacijama. Pored toga, ovako ekstravagantne boje vam daju samopouzdanje i samopodsticaj.

DJEVICA

Budući da ste po prirodi praktični, vi dajete prednost i takvim bojama, koje su lako uklopljive i ne previše napadne, kao što je bež, braon ili neke slične jesenje nijanse. Ove prirodne i neutralne boje su lako uklopljive u svim kombinacijama i za sve prilike. Pored toga, noseći ih, vi se osjećate radosno, zdravo i dobro organizovano, što se uklapa u vaš personaliti.

VAGA

Uz vašu romantičnu prirodu odlično idu nježne i pastelne boje. Svijetlo roza, tirkizna kao i mint zelena vam donose pozitivnu energiju i uspostavljaju pravi balans između vaše muške i ženske strane. Ukoliko ove boje uvedete u svakodnevicu i neposredno okruženje, prosperiraćete u svim aspektima vašeg života.

ŠKORPIJA

Tajnoviti, pomalo mračni i misteriozni, vi naprosto ne možete da odolite bojama tamnog vina, kao što su tamno ljubičasta, boja višnje i naravno, crna. Pa ipak, nosite ih samo u izuzetnim prilikama, kada želite da doprete do najskrivenijih dijelova vaše duše. One vam pomažu da u sebi pronađete snagu u situacijama kada mislite da je sve izgubljeno.

STRIJELAC

Vi ste osoba avanturističkog duha, uvijek spremna na izazove i željna pobjede, a najviše vam pristaju tamno plava i ljubičasta. Naime, ovo su boje koje simbolizuju prostranstvo i inspirišu vas na putovanja u neistražene krajeve, kako naše planete, tako i vašeg uma. Smjelo ih kombinujte sa oker, bijelom i crvenom.

JARAC

Ozbiljni i pouzdani, vi ste neko ko preferira braon, zemljane nijanse i jednostavnu, ali uz sve nosivu, crnu. Od samih početaka, ove boje simbolizuju tradicionalne, postojane stvari koje odolijevaju testu vremena. Uvodeći ih u vašu svakodnevicu, unosite sigurnost, smirenost i osjećaj da se kroz život krećete u dobrom pravcu.

VODOLIJA

Vaš znak je pod uticajem Urana, planete koja simboliše tehnologiju, iznenađenja i promjene, te stoga nije ni čudo što je vaš prvi izbor intenzivna nijansa plave. Ona pomaže pri inspiraciji i oslobađa kreativnu energiju, bez mnogo truda i bespotrebne žrtve. Takođe, kada nosite ovu boju, bilo kao dio garderobe ili aksesoara, podstičete kreativnost kod drugih.

RIBE

Vi ste poznati kao sanjalice i mistici, pa vas privlači vas sve što je duboko, beskrajno i neuhvatljivo. Zbog toga, nije ni čudo što su vaš prvi izbor sve nijanse mora i okeana. Od morske pjene, do riječnih dubina, izbor je na vama. Ove boje pomažu da vaši snovi postanu stvarnost.

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)