Astrološki aspekti u JUNU 2023.


Početkom mjeseca Venera iz znaka Raka pravi trigon sa Neptunom koji se nalazi u Ribama – Ovaj iscjeljujući aspekt omogućava nam da se oslobodimo emotivne patnje i pronađemo utjehu i toplinu sa svojim najmilijima. Ovaj tranzit nerijetko nagovještava od vas idealnu priliku za ispunjenje želja i fantazija na ljubavnom planu. Uvjerit ćete se da vaši snovi mogu postati stvarnost.


04 juna je Pun mjesec u Strijelcu ovo je idealno doba godine kada trebate planirati putovanje na daleku destinaciju. To je putovanje koje može promijeniti vašu životnu filozofiju. Pun Mjesec u Strijelcu obasjava dublje osjećaje, pa svako od nas moze pronaći ljubav u srcu.Ali kako je svaki pun Mjesec težak na psihološkoj razini, mozemo osjetiti nagomilane frustracije i unutrasnje slomove koji će nas učiniti ranjivima i impulsivnima.


05 juna – Venera ulazi u znak Lava- Planeta ljubavi provest će neobično dugo vremena u znaku Lava, dajući nam svima “energiju glavnog lika“. Ovo je glamurozno razdoblje jer željno njegujemo svoj osjećaj za stil, uskačemo u odnose i ozbiljno trošimo. Međutim, izrazena potreba za dramom i pojacan ego mogu pokvariti najidealnije odnose.


09 juna — Merkur u sexstilu sa Neptunom u Ribam potiče nas da slušamo svoje srce pri donošenju važnih odluka, posebno kada je riječ o novcu ili odnosima.


11 juna — Retrogradni Pluton se vraca u znak Jarca ukazuje na to da cemo se u ostatku godine usredotočit na završavanje kolektivnih pitanja koja nas muče više od desetljeća.Ujedno Merkur pravi trigon sa Plutonom i tokom ovog aspekta mozemo postici sve sto zelimo ukoliko vizualiziramo da se to već događa. Istog dana Merkur ulazi u Blizance-Planet komunikacije je kod kuće i ovo je sjajno vrijeme za učenje novih stvari, izbjegavajte sitne tračeve.

17 juna – Saturn krece retrogradno. Bez strogih Saturnovih pravila i propisa, možda ćemo ovog ljeta postati malo sanjivi i popuštati sve granice koje nas koče. Međutim, pokušajte ostati trezveni. Tokom ovog dana iskoristite čaroliju mladog mjeseca kako biste porazgovarali s prijateljima i povezali se. Pravo je vrijeme za istraživanje novih tema, sklapanje prijateljstava i smišljanje pametnih ideja za ljetnu zabavu.


18 juna Sunce pravi kvadrat sa Neptunom ne vjerujte svemu što danas čujete, jer dezinformacije i dvostruki razgovori mogu dovesti do nekih neugodnih situacija.


21 juna – Sunce ulazi u znak Raka
Uplovljavamo u najduži dan u godini dok sunce ulazi u brižni Rak, čineći ga službeno ljetnim. Tokom sljedeće četiri sedmice energija će biti slatka, brižna i pomalo ćudljiva. Tokom cijelog mjeseca juna, Venera i Mars će biti na istoj astronomskoj liniji, što znači da će izgledati kao da su grupisane. Prvog zvaničnog dana ljeta, Venera, Mars i Mjesec će formirati trougao na noćnom nebu, jako ce sjajiti i bit ce vidljive sa Zemlje bez koristenja posebne opreme.Merkur danas pravi sextil sa Marsom ovaj živopisni aspekt daje nam svima veliki poticaj energije, čineći da se osjećamo društveno, šarmantno i spremno uspostaviti prave veze.


22 juna – Juno ulazi u Raka. Dom je tamo gdje je srce i gdje će vaša ljubav ostati dok asteroid braka i predanosti ulazi u zaštitni znak Raka. Sjajno je vrijeme da se usredotočite na kućne stvari i učinite svoj kućni život jačim nego ikad.Istog dana Vesta ulazi u Blizance – umjesto da forsirate koncentraciju na sebe, dopustite svojoj znatiželji da vas vodi.


26 juna — Mars je u kvadratu sa Uranom. Budite stalozeni danas, jer nas ovaj aspekt može potaknuti na ishitrene radnje zbog kojih možemo požaliti. Od nesreća do teških nezgoda, morate usporiti ili će vam kasnije biti žao.


Krajem mjeseca Merkur je u trigonu sa Saturnom ukoliko se borite s nekim problemima, razgovarajte s bliskim clanom porodice jer vam on moze dati neke savjete i smjernice koji će vam pomoći.


Neptun krece retrogradno i donosi period kada cemo se morati suočiti s nekim oštrim istinama o sebi.

Astrolog A drijana Alizadeh Chorsi – kontakt: 00387 66 822 461


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)