Numerologija

Numerologija
Nema komentara, 02/01/2014, Postavio , Kategorija Numerologija

Numerologija je nauka koja se bavi proučavanjem ezoteričnog i sudbinskog značenja brojeva kao i svega onog što se može pretvoriti u brojeve, a posebno čovjekov datum rođenja i njegovo ime i prezime. Riječ je o brojevima u Vašem životu i o tome što oni govore o Vama; o Vašoj ličnosti, o Vašim sposobnostima i talentima, o vašim slabostima, o Vašim željama, Vašoj motivaciji.. o Vašim prirodnim sklonostima i nadarenostima i zapravo o svemu onom što Vas definiše kao konkretnu osobu – ono čemu Vi zaista u Vašem životu težite. Numerologija može ponuditi dubok uvid u Vaš život što Vam može pomoći da dostignete najveći potencijal u bilo kojem trenutku Vašeg života.

Brojevi imaju izuzetno važno značenje u našem životu. Ako ih pravilno protumačimo, mogu nam pružiti tačne putokaze za putovanje kroz život. Brojevi vam mogu dati vrijednu inoforamciju i o vašem odnosu prema ljubavi, novcu i uspjehu. Numerološka karta se izrađuje na osnovu imena i prezimena ( kod ženskih osoba, prezime pri rođenju), datum rođenja ! Za dodatnu analizu potrebno je mjesto i vrijeme rođenja. Analizom numerološke karte dobijamo:

Bioritamski broj- Ono po čemu nas prepoznaju, ono što nas pokreće, ali i ono što nas blokira, sadržano je u bioritamskom broju. To su naše potrebe i navike, to je broj kroz čiju vibraciju primamo svijet oko sebe, ali on ujedno objašnjava i kako svijet doživljava nas. Dakle, bioritamski broj se, kao i lični, dobija iz datuma rođenja.
Na primjer: 15. 06. 1995., gdje sabiramo dan i mjesec rođenja, odnosno u ovom slučaju 15 + 6 = 21. Kada se broj svede na jednu cifru dobijamo da je bioritamski broj ove osobe – 3.

Generacijski broj-Generacijski broj predstavlja godinu našeg rođenja. Opisuje kakva je to ustvari godina bila: teška, ratna, krizna, godina promena itd. Sabiranjem broja godine vašeg rođenja dobijamo generacijski broj (npr. 1+9+9+5 =24=2+4=6, što znači da je vaš generacijski broj 6). Lični broj- predstavlja naš život, našu sudbinu. Iz njega se vidi kakvi smo ustvari, mi kao osobe, kako se ponašamo, kakvi su nam talenti, kakva nam je energija, koliko smo uspješni. Sabiranjem bioritamskog broja sa generacijskim broj dobijamo licni broj (npr. 3+6=9), sto znači da je vaš lični broj 9.

Magični brojevi
Izazovi
Vrhunci
Ciklusni periodi
Planovi izražavanja
Karmički brojevi
Lične godine i njihove suštine

Astrolog Adrijana

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *