Planetarna dešavanja za mjesec Juni

Planetarna dešavanja za mjesec Juni
Nema komentara, 23/05/2016, Postavio , Kategorija Astrologija

Planetarna dešavanja za Juni

Tokom Mjeseca Juna imat ćemo dva retrogradna kretanja i to 13. Juni, Neptun sa 12 stepeni u znaku Riba kereće retrogradno, a na samom kraju mjeseca 28. Juna Kiron sa 25 stepeni riba kreće retrogradno. 

Na samom kraju mjeseca, tačnije 30.juna planeta mars kreće direktno sa 23 stepena škorpije.

18. Juna Saturn iz znaka Srijelca će napraviti kvadrat ka Neptunu, koji se nalazi u znaku riba.

26. Juna Planeta Jupiter će iz znaka Djevice obrazovati trigon ka Plutonu, koji se nalazi u Jarcu.

Mjesec pred nama će biti dosta buran I nestabilan. Planete koji tranzitiraju kroz znak Blizanaca (Sunce, Venera i Merkur) formiraju križ u promjenjivim znacima.

Kosmički križ je konfiguracija kada su dvije opozicije u međusobnim kvadratima. Planete koje tranzitiraju kroz Blizance igraju ulogu aktiviranja kosmičkog križa i pokreću značajne ali zbunjujuće događaje.

Velike su šanse da dođe do vrlo značajnih dešavanja koji se tiču saobraćaja, komunikacija i informacija, ali isto tako će imati uticaja na pravdu, religiju, učenja, kulturu, medicinu, migracije, granice, strance itd.

Kao u svim slučajevima kada se radi o kosmičkom križ, možemo očekivati dramatične događaje, sukobe i katastrofe.

Događaji će postati intenzivniji s obzirom na činjenicu da će 18. Juna Saturn napraviti kvadrat ka Neptunu.  Neptun će imati posebno važnu ulogu, jer je tokom mjeseca retrogradan u Ribama.

Neptun ima veze s idealizmom, kreativnosti, maštom, intuicijom, milosrđem i predanosti, ali i lažima, prevarama, sumnjivim  ili kriminalnim krugovima, iluzijama, dvosmislenosti, haosom i neredima, otuđenjem, progonstvom, obmanama.  S druge strane, ovaj mjesec također može donijeti reforme, transformacije i konstruktivan razvoj.

Krajem mjeseca Mars kreće u direktan hod nakon dva i po mjeseca retrogradnosti, što će donijeti jasnije ciljeve i veće šanse za uspjeh.

Astrolog Adrijana ALIZADEH CHORSI 

sms tarot

Astrolog Adrijana

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *