Horoskop za Maj 2015

Horoskop za Maj 2015
Nema komentara, 27/04/2015, Postavio , Kategorija Astrologija

Horoskop za Maj 2015.god.

Astrolog Adrijana Alizadeh Chorsi

OVAN

Veći dio mjeseca bit ćete fokusirani na posao i radne zadatke koje ćete sa zadovoljstvom obavljati. Nakon 18.05. kada Merkur krene retrogradnim hodom mogu da se jave problemi, u smislu nesporazuma i potreba za ponavljanjem određenih radnji. Mars u Biku, tokom prve dekade mjeseca, zaokupiće vašu energiju na praktične stvari, prvenstveno sticanje novca. Nakon 10.05. kada Mars pređe u znak Blizanaca, imat ćete poriv za naglašavanjem svojih stavova putem razgovora i sredstava komunikacije. Ovo je odlično vrijeme za učenje novih stvari, pisanje izvještaja, prikupljanje informacija i komunikaciju s drugima, odlazak na kraća putovanja. Svakako bit će jako bitno da se kontrolišete u saobraćaju, budete oprezni i u odnosima s bližom i daljnjom rodbinom, kao i sa susjedima. Problemi u komunikaciji će nastupiti nakon 20.05. kada Merkur krene retrogradno, izbjegavajte sukobljavanja i trudite se da budete tolerantni prema drugima. I u emotivnim odnosima mogući nesporazumi koje ćete lakše prevazići ako se budete kontrolisali.

 

BIK

Ovo je vaš mjesec dragi Bikovi, na poslovnom polju možete očekivati zadovoljavajuću situaciju i što je moguće više sarađujte sa ženama. I finansijska situacija je prilično zadovoljavajuća veći dio mjeseca. Nakon što Mars uđe u vašu drugu kuću, fokusirajte se na način na koji zarađujete te koristite prihode i osobne resurse. Sada plaćate račune, planirate prihode i rashode i tražite nove izvore finansijske i emocionalne potpore. Na upuštajte se u velike izdatke jer biste se mogli suočiti i s nenadanim troškovima ili zastojima koji su mogući krajem mjeseca. Stoga bi bilo dobro da sve račune i dugovanja raščistite tokom prvih 20 dana maja.Kraj mjeseca donosi i otežavajuće okolnosti kada je komunikacija u pitanju. Vodite računa kada nešto dogovarate ili potpisujete. Partnerski odnosi, kako lični, tako i profesionalni, imat će manje problematične epizode krajem mjeseca ali to nije nešto što bi trebalo da vas poremeti jer je u pitanju prolazno stanje.

 

BLIZANCI

Potrudite se da naredni period iskoristite vrijednim i konstruktivnim radom jer će vam se isplatiti. Mars u vašem znaku od 10.05. podiže nivo energije, a vi želite postići što više. Sve podređujete svom načinu djelovanja i razmišljanja. Možda ćete biti nemirni i nestrpljivi. Okolina vas doživljava kao sposobne, aktivne, ponekad i agresivne, zavisno od vašeg ponašanja. Seksualnost vam je izraženija. Vrijeme je za ostvarivanje planova i ciljeva. Venera u Raku će vam pružiti neophodnu pomoć tokom cijelog mjeseca u naporima za zaradu i sticanje finansijske koristi. Jupiter u Lavu i dalje vam daje prednost u vještini komunikacije sa okruženjem. Retrogradni Merkur u Blizancima, u zadnjoj dekadi mjeseca, otežaće do maksimuma vašu komunikaciju. Budite jasni u pismenoj i verbalnoj komunikaciji kako biste umanjili mogućnost nesporazuma. Također, izbjegavajte potpisivanja ugovora i nabavku razne tehničke opreme. Što se partnerskih odnosa tiče, imat ćete šansu popraviti situaciju i riješiti neke stare probleme. Nemojte donositi velike odluke po pitanju partnerskih odnosa tokom ovog mjeseca. Nova veza je moguća u drugoj polovini mjeseca.

 

RAK

Što se posla tiče, glavni problemi su već iza vas, još malo izdržite i eto predaha koji čekate. Veći dio mjeseca, dok Mars bude boravio u vašem 12. polju, moglo bi vam nedostajati energije pa bi bilo dobro da malo usporite. Savjetuju vam se tihe aktivnosti; čitajte, odmarajte se, meditirajte, istražujte. Planirajte svoje sljedeće korake. Dobre tendencije, iz prethodnog perioda, nastavljaju se i u ovom mjesecu, bit ćete zadovoljni finansijama. Jupiter u Lavu, konstantno će dopunjavati vaš novčanik. Što se tiče odnosa sa drugima, imajte tolerantnije stavove i potrudite se da shvatite potrebe i motivacije vaših sagovornika. Tokom ovog mjeseca planeta ljubavi, Venera, ulazi u vaš znak i donosi vam najviše što želite: ljubav. Usamljeni bi mogli sresti zanimljivu osobu. Oni koji imaju partnera, moraju biti pažljiviji prema njemu u drugoj polovini mjeseca. Na porodičnom planu očekujte veoma povoljnu i poželjnu atmosferu, punu obostranog razumijevanja. Na samom kraju mjeseca vodite računa prilikom komunikacije sa bližnjima.

 

LAV

Tokom ovog mjeseca na polju karijere veću korist ćete imati budete li sarađivali sa osobama ljepšeg pola. Saradnja je naglašena i orijentirani ste na kontakte u poslovnoj ili široj društvenoj zajednici. Uključite se u zbivanja, a miješanje poslovnih i društvenih aktivnosti će vam dati više izbora u životu. Kada su finansije u pitanju, da bi zaradili novac ovaj mjesec morate se potruditi da uložite više truda na profesionalnom planu. Venera u Raku ukazuje na zaradu novca u aktivnostima izvan očiju javnosti kao i na saradnju sa ženama. Komunikacija sa okolinom savršeno funkcioniše prvih 20 dana u maju, a nakon toga očekujte nesporazume i tenzije koje mogu biti svakodnevne. Želite li da sačuvate porodičnu harmoniju tokom ovog mjeseca morat ćete biti spremni na kompromise, ovo je posebno izraženo nakon 18.05. Na emotivnom polju povoljna situacija veći dio mjeseca, kraj mjeseca donosi smanjenu toleranciju te je stoga potreban oprez. Ako ste u vezi ili braku, izbjegavajte tajne odnose.

 

DJEVICA

Na poslovnom polju očekujte izazovnu situaciju tokom cijelog mjeseca. Karijera, to sam ‘ja’, biće vaše geslo tokom ovog mjeseca. Problemi nastupaju od 18.05. kada Merkur krene retrogradnim hodom. Ovo je mjesec kada želite postići što više u poslu i pokazati što znate. Ovaj je period kad nastojite učiniti napredak u karijeri, na radnom mjestu ili javnom životu, a to možete napraviti uspješnim obavljanjem zadataka i dovršenjem zadanih obaveza. Odnosi s autoritetima znaju biti otežani, stoga pokažite poštovanje prema pretpostavljenima, roditeljima i svima koji se po položaju nalaze iznad vas. Prijatelji i osobe ljepšeg pola, imaju ključni uticaj na vaše finansije a moglo bi se reći da će novca biti više nego u prethodnom mjesecu. Ulazak Marsa u Blizance, u drugoj dekadi mjeseca, biće dodatni, pozitivni, impuls za vaše finansije. Na emotivnom polju ovo je stabilan period za vas sa tendencijom da u narednom periodu bude još stabilnije.

 

VAGA

Na poslovnom polju, miran mjesec je pred vama. Prilike na radnom mjestu su dobre, a vaša zarada može (ako ste vrijedni) biti impozantna. Prijatelji, uticajni ljudi i nadređeni, su i dalje ti koji bi vam mogli dosta pomoći da se popnete stepenik više na polju karijere. Nakon 10.05. dok se Mars bude kretao kroz vaše 9. polje, bit ćete u prilici steći nove vještine i proširiti svoje horizonte. Čitajte, učite, putujte, bavite se duhovnim i kulturnim aktivnostima i razgovarajte s pametnim ljudima. Odnosi s rodbinom, strancima, pravnicima i profesorima zahtijevaju pažljiv pristup. Neka pravna pitanja bi mogla privući vašu pažnju. Na polju finansija očekujte bolje prilike, no u prethodnom periodu. Prve dvije dekade mjeseca, posebno su povoljne za one koji sklope neki ugovor pa očekuju novac od realizacije istog. No bez obzira na šanse za velikom zaradom bilo bi dobro da tokom mjeeseca štedite i da se uzdržavate od kredita, pozajmica i sl. Planeta ljubavi, Venera, veći dio mjeseca će provesti u kući profesije što znači da ljubav možete potražiti i pronaći upravo tamo. Slobodni budućeg partnera mogu sresti na javnom mestu, a ovaj položaj ukazuje i na mogućnost zasnivanja bračne zajednice.

 

ŠKORPIJA

Sa ulaskom Marsa u znak Blizanaca, u drugoj dekadi mjeseca, dolazi do mnogo boljih radnih okolnosti. Odnosi i veze zahtijevaju posebno osjetljiv pristup, jer se Mars tokom prve dekade mjeseca nalazi u Biku, vašem polju partnerstva. Prijatelji, osobe koje volite ili saradnici su sada naročito naporni, a želje su im drugačije od vaših. Može doći do sukoba, ukoliko se Mars nađe u teškom aspektu s nekom od planeta u vašem natalnom horoskopu. Izbjegavajte svadljive i nasilne osobe te pripazite i na svoje reakcije. Nemojte nikome dopustiti da vas isprovocira. Mars u Biku, u prvoj dekadi mjeseca, otežavaće vam finansijske operacije. Nakon 10.05. kada Mars pređe u vaše 8. polje intenzivirat će seksualnu strast ili bilo koji problem koji uključuje intimnost ili finansije. Ne upuštajte se u nova zaduživanja. Informirajte se o novčanoj situaciji svog partnera, dugovima, zajedničkim sredstvima i osiguranju. Ljubavnici i oni kojima dugujete sada imaju tendenciju ka tvrdoglavom ponašanju, kao i ljubomori ili manipulaciji. Radite na jačanju odnosa i vodite računa o pravovremenoj otplati svojih obaveza. Budući da Saturn vlada vašom komunikacijom, generalno, imate teškoće u komunikaciji sa okruženjem.Ovo će se pojačati od 18og, kada Merkur krene retrogradnim hodom. Vladar vaše kuće ljubavi nalazi se u kući karijere, što znači da u narednom periodu možete naći ljubav u okruženju profesije kojom se bavite.

 

STRIJELAC

 Konačno vaš mjesec, akcenat vaše karijere biće na ugovorima u ovom mjesecu, a dobre okolnosti će preovladavati u prvoj polovini mjeseca. U drugom dijelu mjeseca bit će okolnosti koje ćete teško prevazilaziti bez bar dva pokušaja. Ne sklapajte ugovore u drugoj polovini mjeseca jer će njihova realizacija naići na teško savladive prepreke. Tokom prve dekade mjeseca s Marsom u Biku, vjerovatno stenjete pod teretom teških radnih obaveza i napornih zadataka. Ovaj stres slabi vaš imunitet, stoga ne pretjerujte sa naporima ili vježbanjem. Izbjegavajte kontakt s ljudima koji imaju zarazne bolesti, kao što su gripa i prehlada. Nastojte se što više odmoriti. Nakon 10.05. kada Mars pređe u znak Blizanaca, odnosi i veze zahtjevaju osjetljiv pristup. Prijatelji, osobe koje volite ili kolege na poslu postaju pomalo “teški” ili su njihove potrebe u neskladu s vašima. Može doći do ozbiljnih konflikata ako neki od natalnih planeta stoje u lošem odnosu s ovim Marsom. Izbjegavajte svadljive i agresivne osobe. Sjajne okolnosti na emotivnom polju počinju od druge dekade ali se pripazite rasprava sa partnerom od 18 og.

JARAC

Sve zaostale obaveze kao i nove, pokušajte da sredite do 18 og, do kada će vaš posao, stvarno dobro ići. Sjajne su okolnosti za vašu karijeru i mnoge stvari će se vrtiti oko ugovora i/ili osoba ljepšeg pola. Nakon 10.05. dok Mars prolazi znakom Blizanaca, vašom 6. kućom, sva je prilika da ste opterećeni teškim radnim obavezama i zadacima. Stres može oslabiti vaš imunitet, stoga ne pretjerujte; to uključuje i rad, prehranu ili vježbanje. Izbjegavajte osobe sa zaraznim bolestima. Pripazite pri odlasku i dolasku s posla i nastojte se što više odmarati. Vladar vaših finansija, zavisi najviše od vašeg preduzetničkog duha, i može se reći da na ovom planu imate stalno tenzije.Sklapanje novih poslovnih ugovora može znatno popraviti situaciju. Nesuglasice sa ukućanima, kojih će biti u drugom dijelu mjeseca, najbolje bi bilo da amortizujete detaljnijim spremanjem doma, čime bi negativnu energiju Marsa najbolje iskoristili i okrenuli u konstruktivnom smjeru. Na emotivnom polju druga polovina mjeseca će biti znatno bolja od prve.
VODOLIJA

Bolje prilike, za vašu karijeru, počinju od druge dekade mjeseca a posebno će da budu plodonosne ukoliko se bavite privatnim poslom. U ovom periodu možete se baviti i nekom dodatnom profesijom ili honorarnim poslom. Sjajan period proteže se skoro čitav mjesec pa je to idealna prilika da tražite ili ostvarite povišicu na poslu. Nakon 10.05. dok Mars bude prolazio znakom Blizanaca, vašom 5. kućom, vaša je kreativnost na vrhuncu. Zarađujete li na taj način, ovo može biti veoma produktivno vrijeme. U prilici ste izraziti se kroz umjetnost, ljubav, hobije, ige ili zabavu. Ljubavni apetiti su snažni; sada ste spremniji na rizike, stoga budite veoma oprezni. Izbjegavajte riskantne igre na sreću i seks bez zaštite. Sada se volite zabavljati, možete pronaći novu ljubav ili doživjeti avanturu. Stabilnost na polju finansija i dalje je prisutna. Jupiter je u Lavu i tamo vam, preko ugovora i partnerstava, neprestano stvara korist. Na emotivnom polju harmonična situacija do 18 og, kada Merkur kreće retrogradno. Saturn iz opozicije i dalje vreba priliku da baci na probu i iskušenje vaše ljubavne odnose. Razdoblje prve dvije dekade mjeseca, je sjajan period za one koji su usamljeni, da pronađu izabranika svog srca.

RIBE

Do 10.05. dok je Mars u Biku, vašoj 3. kući, imate poriv za naglašavanjem svojih stavova putem razgovora i sredstava komunikacije. Ovo je odlično vrijeme za učenje novih stvari, pisanje izvještaja, prikupljanje informacija i komunikaciju s drugima. Obavljajte pozive, pišite, razmišljajte ili otiđite na kraći put. Ne dozvolite da se povećana aktivnost pretvori u pritisak na okolinu. Smanjite agresivnost pri vožnji.Nakon 10.05 kada Mars pređe u znak Blizanaca, vaš dom će biti mjesto prepuno aktivnosti. Možda radite od kuće, brinete za članove obitelji ili pokušavate riješiti osobne probleme. Požari, nezgode, čak i provale su moguće u ovom periodu, stoga budite pojačano oprezni. Ne zaboravite uvijek zaključati ulazna vrata. Relativno dobar period za vaše finansije tokom cijelog mjeseca, uzrokovan boravkom Venere u Raku, dodatno će se popraviti od druge dekade mjeseca, sa ulaskom Marsa u znak Blizanaca. Budite oprezni s novcem. Na emotivnom polju harmonična atmosfera, malo povedite računa nakon 18.05. kada Merkur krene retrogradno. Izbjegavajte sukobe.KRUG

Saznajte vašu budućnost !!! Tarot Karte, analize, Hoproskopi, Astrologija, Numerologija. odgovor dobijate na broj sa kojeg ste uputili pitanje . Ukucajte GAMA VID vaše podatkete pitanje i proslijedite SMS na broj države u kojoj se nalazite.. Austrija 0900 506 506 | Njemacka 44144 | Svajcarska 9292 | Francuska 81027 | Holandija 4004| Svedska 72027 | Hrvatska 667667 | Slovenija 3838 | BiH – sve mreze 091 810 700 | Srbija 1551 | Italija 4882880 | Danska 1273 | Norveska 2098 | Luksemburg 64747 | Crna Gora 14941 | Makedonija 141991 |


horoskop za Maj 2015 by prof-a-dambldor
 

Astrolog Adrijana

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *