Pomračenje Sunca 20.marta.2015.

Pomračenje Sunca 20.marta.2015.
Nema komentara, 16/03/2015, Postavio , Kategorija Astrologija

20.marta će se desiti Solarna eklipsa (totalno pomračenje Sunca) koja će vremenski trajati oko dva sata .To je deveto totalno pomračenje u 21.vijeku. Počet će u 7h 45m po srednjoevropskom vremenu, da bi svoj maksimum dostigla dva sata kasnije, u 9h 45m, u trajanju od 2 minute i 45 sekundi. Bit će to  najveća pomračina  u Evropi od 1999. godine, a blokirat će više od 90 posto sunčeve svjetlosti iznad nekih dijelova Evrope.

Pomračenje Sunca se dešava samo kada je faza mladog Mjeseca, odnosno kada je Mjesec između Zemlje i Sunca. Jednostavno, Mjesečev disk prividno prekrije Sunčev i tako spriječava sunčevu svjetlost da stigne do pojedinih dijelova Zemlje. Razlikujemo potpuno, djelimično i prstenasto pomračenje,a koja zavise od trenutnih udaljenosti Mjeseca i Sunca od Zemlje, odnosno od njihovih trenutnih prividnih prečnika, koji su jako slični.Do pomračenja Sunca dolazi kada je Mjesec udaljen najviše 16 stepeni u ravni svoje putanje od čvorova i može se destiti minunum 2 puta, a najviše 5 puta godišnje. Područije na Zemlji sa koga se vidi potpuno pomračenje je jako usko i iznosi u prosjeku oko 200 kilometara.

Na nebu se dodatno tokom ovog perioda dešava posljednji kvadrat Urana i Plutona u ovom ciklusu. Ovo je jako važan i sudbinski period,ali kvadrat Urana I Plutona će samo  uticati na razvoj određene situacije,a  početak promjena koje vam nailaze pokrenuće eklipsa.

Ova Solarna eklipsa se događa na 29 stepenu znaka Riba I radi toga je posebno  zanimljiva. Eklipse donose i prekide, čišćenje zastarjelog i nepotrebnog. Novo poglavlje se piše na novom listu papira.  Svakako će  u većini slučajeva  imati povoljan uticaj koji će se moći iskoristiti za pokretanje poslova ili planova koji odavno stagniraju ,ali isto tako I okončanja, završetka ili reorganizacije istog.

OVNOVI mogu očekivati popravljanje finansijske situacije ,a po glavi će im se vrzmati mnoštvo novih ideja .Poseban uticaj eklipse mogu osjetiti ljudi rođeni na samom početku znaka Ovan .

BIK-nećete osjećati neki poseban uticaj no polje ljubavi se može aktivirati  te vam konačno,donijeti priliku za emotivno ostvarenje.

BLIZANCI- naglašen će biti  vaš društveni status; u 12 mjeseci nakon ove pomrčine vaše bi javne ili profesionalne aktivnosti mogle imati utjecaja na vašu reputaciju.Bilo bi dobro da razmislite prije svakog finansijskog poteza.

RAK-  naglašeno  obrazovanje i vaš sustav vjerovanja; u 12 mjeseci koji slijede, mogli biste otići na put, vratiti se u školu ili se zainteresirati za religiju ili politiku

LAV- naglasak je na  intimnim odnosima i finansijama. Učinite napor i privedite kraju jedan zajednički novčani projekat.Izbjegavajte rasprave.

DJEVICA- konačno ćete  razjasniti osjećaje prema nekoj obavezi ili odnosu. Emotivno I finansijsko pokretanje .

VAGA-Potreban vam je odmor.Naglasak vam je na polju rada i zdravlja te dobijate dodatno  ohrabrenje   u nastojanjima za efikasnošću i zdravim načinom života. Posvetite se sebi i svom fizičkom izgledu.

ŠKORPIJA-ova eklipsa  naglašava ljubav, užitke, kreativnost, poduzimanje rizika i djecu.Svakako šanse za proširenje porodice .

STRIJELAC- ova eklipsa kod vas  naglašava dom, obitelj, roditeljstvo i osjećaj sigurnosti.Trudite se da budete maximalno skoncentrisani  i pažljivi.

JARAC- ova eklipsa naglašava vaše misli, stavove i komunikacijske vještine. Stiglo je vrijeme  novih odluka I  promjena,pokrenite se jer možete pokoriti svijet .

VODOLIJA- U momentu ove eklipse  Sunce i Mjesec će biti ujedinjeni  u vašem polju osobnih prihoda; ako intuitivno nešto osjećate u vezi računa, kupovine ili investicije, slušajte svoje instinkte

RIBE- potrebno je da uspijete zadržati  kontakt sa stvarnošću I te se fokusirati na  donošenje praktičnih odluka u sljedećih 6 mjeseci.

Astrolog Adrijana Alizadeh Chorsi

Astrolog Adrijana

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *